de Goeij Keramiek
Visie      Collectie      Nieuws      Contact
Mijn werkwijze is dat ik vormen en kleuren uit de natuur haal. De waarneming hiervan prikkelen mijn fantasie. Klei is voor mij het aardse materiaal wat zich bijzonder goed leent voor het verbeelden van mijn fantasie.Soms combineer ik klei met andere materialen.

Bosje Bosje
Takken vormen een doorkijk. Door het sterk te begrenzen wordt het spannender. Het wordt als het ware vastgehouden.
Cocon Cocon
Een verbeeltenis van oorspronkelijkheid, een bron voor verrijzenis. Het gat wat je ziet is een uitbraak hiervan. Het is niet meer te houden.
Golfslag Golfslag
De beweging wat in een golfslag zit. Het intrigeert me en wie kent het niet. Je kijkt ernaar en blijft ernaar kijken, staren, het neemt je mee, je gedachten dwalen af. Het element waar in het ligt maakt het bewegen mogelijk.
Kijkkastje Kijkkastje
Kleine gedachtes, detail, het bij elkaar brengen en combineren van dat alles vraagt om concentratie. De kleine kijkkastjes waarin met reliëfs gewerkt en gecombineerd is met natuurlijk materiaal.
Ruimtelijke objecten Ruimtelijke objecten
Er heerst een dualiteit in mijn werk: Glad versus ruw. Grof versus fijn. Groot versus klein. Grote vormen die in een metalen element staan of liggen , geeft het werk een toegevoegde waarde.
Vogelverblijven Vogelverblijven
Gemaakt voor de kunstroute in Uden 2012. Ze laten zich bekijken met "n vleugje humor, ze zijn sprookjesachtig.
Verbintenis Verbintenis
De spijkers houden het bij elkaar. Gebundelde krachten.
Transport Transport
Interessant en aardig om naar te kijken. Het compacte spel van lijnen en op elkaar gestapelde doosjes. Ze worden getransporteerd, lijken op middeleeuwse oorlogsgeschut. Ze doen me zelfs denken aan de opeengepakte woningen in steden van de zuidelijke landen, een soort blokkendoos.
Machientje Machientje
Aan grote machines zitten zoveel mooie details. Dit viel me op toen ik `n keer rond liep bij het oude CHV-gebouw op de Noordkade in Veghel. Grote oude machines die niet meer produceren. Ze voldoen nu als een prachtig kunstwerk, om als een verworven recht bewonderd te mogen worden. Het liet me niet los, ik moest er aan geloven. Met veel plezier heb ik aan deze objecten gewerkt. Ze hebben iets oers, iets middeleeuws. Afijn, kijk zelf maar..................

Mijn werk stook ik in de raku-oven. Mijn favoriete ovenstook. De techniek zal voor mij altijd een beleving blijven.